Για πρώτη φορά στην Ευρώπη και μεταξύ των λίγων κέντρων παγκοσμίως, εφαρμόζουμε Εξατομικευμένα Πρωτόκολλα Ενδυνάμωσης του Ανοσοποιητικού Συστήματος (Tailored- madeImmuneReinforcement).

Στην πρώτη «γραμμή Άμυνας» για την προστασία από λοίμωξης από ιούς είναι μέτρα προστασίας και αποφυγής επαφής τους. Συγκεκριμένα για την πανδημία από τον Κορωνοϊό (COVID-19) που βιώνουμε και στη χώρα μας τα μέτρα αυτά περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gr.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει διαθέσιμη αποτελεσματική φαρμακευτική θεραπεία συγκεκριμένα κατά του Κορωνοϊού (COVID-19) ούτε και σχετικό εμβόλιο για τη δημιουργία αντισωμάτων από το ανοσοποιητικό μας.

Μέχρι τα παραπάνω να γίνουν  διαθέσιμα, οφείλουμε στην Ιατρική  με γνώμονα τη γνώση και την αρχή του «Ωφελείν, ή μη βλάπτειν» να συλλέξουμε και να εφαρμόσουμε κατάλληλα όλο το γνωστό «οπλοστάσιο» που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να ενισχύσουμε το Ανοσοποιητικό (την Άμυνα) του οργανισμού  αφενός, για να προστατευτεί και αφετέρου  να καταπολεμήσει επιτυχώς τον ιό, σε περίπτωση τυχόν μόλυνσης.

Συγκεκριμένα για τον Κορωνοϊό(COVID-19) είναι ήδη γνωστό ότι σε ορισμένες πληθυσμιακές ομάδεςη εκδήλωση της νόσου είναι βαρύτερη,όπως είναι κυρίως οι μεγάλης ηλικίας άνδρες με υποκείμενα νοσήματα, ενώ αντιθέτως, άλλες ομάδες του πληθυσμού εμφανίζουν χαρακτηριστικά που τις προστατεύουν από βαριά νόσο. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία η παρατηρούμενη αυτή διαφορά εντοπίζεται στην κατάσταση του Ανοσοποιητικού Συστήματος.

Η Μονάδα μας σε συνεργασία με ιατρούς από τις ΗΠΑ, Ιταλία και Κίνα αναπτύσσουμε πρωτόκολλα ενδυνάμωσης του Ανοσοποιητικού του οργανισμού (Άμυνα), εξατομικευμένα για κάθε άνθρωπο, χρησιμοποιώντας τη θεραπεία με Υπερβαρικό Οξυγόνοή/και και δια του στόματος ή/και ενδοφλέβια  χορήγηση ενζύμων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων και ενισχυτικών της οξειδωτικής και μεταβολικής άμυνας. Τα εν λόγω Πρωτόκολλα είναι πρωτότυπα για την Ευρώπη και μεταξύ των λίγων κέντρων που εφαρμόζονται παγκοσμίως.

Οι κατηγορίες είναι :

  1. Πρωτόκολλο Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού σε υγιείς ανθρώπους
  2. Πρωτόκολλο Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού σε Ευπαθείς ομάδες ανθρώπων
  3. Αντί-ϊικό/Αντί-μικροβιακό Πρωτόκολλο Ενίσχυσης του Ανοσοποιητικού

Σε κάθε Πρωτόκολλο ο υποψήφιος εξετάζεται από την ομάδα των ειδικών. Η εξέταση που μπορεί να διαρκέσει για 90΄με 2 ώρες, προκειμένου να στοχοθετηθεί το πλάνο θεραπείας και να προσαρμοστεί στον καθένα ξεχωριστά.

Η δράση, η καθόλου δράση και η αντίδραση διαφέρουν μεταξύ τους στη Γνώση, τη Δόση  στο Χρόνο, στις Μονάδες μας εφαρμόζουμε την Ιατρική της Ακρίβειας για κάθε ασθενή.

Ενημερωθείτε για τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε στη Μονάδα μας, για την πανδημία του Κορωνοϊού(COVID-19), ακολουθώντας τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας https://eody.gov.gr/, και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών https://www.isathens.gr/.

Ο θάλαμος θεραπείας με Υπερβαρικό Οξυγόνο στην Υπερβαρική Καταδυτική Ιατρική Αθηνών είναι πολύχωρος 12 Θέσιος και ως εκ τούτου υπάρχει η δυνατότητα της τήρησης της απόστασης μεταξύ των ασθενών, συμμορφούμενοι με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υπερβαρικής Ιατρικής. Δείτε σχετικές φωτογραφίες εδώ.