ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΚΩΣΗ – ΟΣΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΚΑΚΩΣΗ – ΟΣΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ -ΧΡΗΣΤΟΣ. Α

Ήταν 17/2/2018 στην Λούτσα και έκανα το αγαπημένο μου σπορ windsurfing. Σε μια πτώση μου χτύπησα το αριστερό μου γόνατο πάνω στην ιστιοσανίδα. Η γνωμάτευση από ορθοπεδικό και μετά από ακτινογραφία ήταν κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου και οστικό οίδημα στο γόνατο. Ο ορθοπεδικός μου συνέστησε 10 μέρες στο σπίτι και αποχή από το windsurfing για δύο μήνες (μεγάλη απογοήτευση). Διαβάζοντας στο internet για τις εφαρμογές του υπεβαρικού οξυγόνου απευθύνθηκα αμέσως  στο κέντρο υπερβαρικής καταδυτικής στο Μαρούσι. Ο κος. Βαβάσης με εξέτασε και μου συνέστησε θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο για πιο γρήγορη αποκατάσταση. Μετά από δέκα καθημερινές θεραπείες με υπερβαρικό οξυγόνο, το πόδι μου ήταν πλήρως λειτουργικό και έτσι στις 4/3/2018 είμαι στην θάλασσα και κάνω πάλι windsurfing.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κο Βαβάση για την γρήγορη επιστροφή στο παιχνίδι μου, καθώς και τους συνεργάτες του για την φροντίδα και την ευγενική παρουσία τους καθ΄ όλη την διάρκεια της θεραπείας μου.

Χρήστος Α.

5/3/2018

 

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΕΛΚΟΣ

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΕΛΚΟΣ -Γ. ΚΩΤΣΑΛΟΣ

Έχοντας φτάσει σχεδόν στο τέλος της οξυγονοθεραπείας μου για επούλωση διαβητικού έλκους κάτω άκρου και η οποία έλαβε χώρα στην μονάδα σας, επιτρέψτε μου δυο λόγια πολύ σύντομα αναφορικά με τις υπηρεσίες που μου παρείχατε και για τις οποίες έμεινα απόλυτα και βαθιά ικανοποιημένος.

Έπειτα από επιπόλαιο τραυματισμό στο αριστερό πέλμα και δεδομένου ότι πάσχω από διαβήτη (διαγνωσμένα τα τελευταία 10  χρόνια), αρχικά έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το έλκος με χορήγηση ενδοφλέβιας αντιβίωσης  χωρίς όμως καμία επιτυχία.

Ο ιατρός που με παρακολουθούσε τότε ήταν πολύ απαισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της υγείας μου και την επούλωση του τραύματος, σε σημείο που στο τραπέζι έπεφτε ακόμη και το ενδεχόμενο του ακρωτηριασμού.

Όταν κάποια στιγμή υποτροπίασα, λαμβάνοντας ανελλιπώς την χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή, χρειάστηκε να αντιμετωπίσω τη μεγαλύτερη δοκιμασία, δηλαδή  θα έπρεπε να υποβληθώ σε χειρουργείο πολλών ωρών, που σίγουρα θα με επιβάρυνε λόγω ολικής νάρκωσης, αλλά το χειρότερο όλων ήταν ότι όταν θα συνερχόμουν, ίσως να μην αντίκρυζα το πόδι μου όπως πριν  , που κακά τα ψέματα ήταν ότι φοβόμουν περισσότερο από την αρχή της περιπέτειάς μου.

Σε αυτό το σημείο, γνωρίζομαι με τον ιατρό κο Βαβάση, ο οποίος με ψυχραιμία μου εξήγησε τον τρόπο αντιμετώπισης με τη χρήση υπερβαρικής ιατρικής και ότι επρόκειτο να με αναλάβει μέσω της εν λόγω θεραπείας.

Πράγματι και έτσι έγινε, επί ένα μήνα έκανα κάθε μέρα τις συνεδρίες που μου σύστησε ο κος Βαβάσης, ο οποίος με παρακολουθούσε στενά.

Το περιβάλλον στο κέντρο που διεξάγονται οι συνεδρίες της Υπερβαρικής – Καταδυτικής Ιατρικής, είναι πολύ ευχάριστο και φιλικό και οφείλεται κυρίως στους εργαζομένους (Γραμματεία, αρμόδια νοσηλεύτρια, υπεύθυνο θαλάμου αποσυμπίεσης) που με ζήλο και υπευθυνότητα ενσκήπτουν στα προβλήματα των ασθενών, τα επικοινωνούν στους θεράποντες ιατρούς και εκείνοι με την σειρά τους φροντίζουν να τα λύσουν, πάντα με γνώμονα και οδηγό την καλή ψυχολογική στήριξη όλων εμάς που πέρα από τα παθολογικά αίτια, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τα συναισθηματικής φύσεως προβλήματα που γεννώνται από αυτά, φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι εννοώ, όταν σας έχω ήδη αναφέρει ότι βρισκόμουν ένα βήμα πριν τον ακρωτηριασμό.

Τέλος, και επειδή δεν θέλω να γίνω κουραστικός, διότι θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τα θετικά της Υπερβαρικής – Καταδυτικής Ιατρικής που απόλαυσα στην μονάδα σας, θέλω να σας μεταφέρω στο σήμερα, δέκα μήνες μετά την αρχή της περιπέτειάς μου και να σας ενημερώσω ότι το έλκος έχει σχεδόν επουλωθεί, η πρόοδος είναι εμφανής μέρα με την ημέρα και η ζωή μου έχει πλέον ξαναβρεί τους φυσιολογικούς της ρυθμούς (όσο μπορεί για έναν άνθρωπο που ταλαιπωρείται από τον σακχαρώδη διαβήτη)

Ευχαριστώ θερμά τον κο Βαβάση και όλο το προσωπικό του κέντρου, για την ειλικρίνεια, την αμεσότητα, τη θέρμη και την επιμονή με την οποία αγκάλιασαν το πρόβλημά μου, που σε συνδυασμό με  την αρτιότητα του κέντρου και του σύγχρονου εξοπλισμού που αυτό διαθέτει, έκαναν εφικτή την επούλωση του έλκους του διαβητικού ποδιού  και με βοήθησαν στο να αποφύγω το δράμα του ακρωτηριασμού.

Με εκτίμηση,

Κώτσαλος Ιωάννης

ΟΣΤΕΟΜΥΕΛΥΤΙΔΑ

ΟΣΤΕΟΜΥΕΛΥΤΙΔΑ   -Μ. ΦΟΥΣΤΕΡΗΣ

Πριν από εφτά χρόνια, μετά από κάποιο ατύχημα που είχα στο κτήμα μου, έσπασα τον αστράγαλό μου σε τρία μέρη με αποτέλεσμα το κόκαλο να βγει έξω και να πάθω επιπλεγμένο κάταγμα. Μετά από αρκετά αποτυχημένα χειρουργεία, πήρα μικρόβιο σταφυλόκοκκο στο νοσοκομείο, το οποίο εισχώρησε στο κόκαλο με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε υποτροπιάζουσα οξεία οστεομυελίτιδα και να φτάσω στο σημείο λίγο πριν χάσω το πόδι μου.

Μετά από αρκετό καιρό έγινε ένα τελευταίο χειρουργείο με αποτέλεσμα να σώσω το πόδι μου. Μετά απ’ αυτό και με παρότριση του αδερφού μου, που είναι στο πολεμικό ναυτικό, μου πρότειναν να ξεκινήσω και θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο, στο κέντρο του κυρίου Βαβάση στο Μαρούσι. Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Αφού είχαν περάσει τρεις μήνες θεραπείας, σε σύγκριση με τις προηγούμενες μαγνητικές που είχα κάνει, είχε γεμίσει το κόκαλο με υγειές οστό και η κατάσταση του ποδιού μου ήταν πάρα πολύ καλή και αυτό το οφείλω στο υπερβαρικό οξυγόνο.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους ανθρώπους που πλαισιώνουν αυτή τη θεραπεία, γιατί εκτός από τις ιατρικές γνώσεις, η ψυχολογική στήριξη που είχα ήταν πάρα πολύ μεγάλη, και προτείνω ανεπιφύλακτα σε ανθρώπους που έχουν παρόμοια ή και άλλα περιστατικά, να ξεκινήσουν κι αυτοί θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο. Ιδιαίτερα ευχαριστώ το γιατρό και φίλο Παύλο Βαβάση για την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε.

Με εκτίμηση Μιχάλης Φουστέρης.

ΟΣΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ

 ΟΣΤΙΚΟ ΟΙΔΗΜΑ   -Σ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Πριν από 3 χρόνια ξαφνικά και στην ηλικία των 30, μετά από έντονη σωματική καταπόνηση λόγω μετακόμισης, άρχισα να έχω σταδιακά έντονους πόνους στο δεξί μου γόνατο. Μετά από αποφόρτιση, αγωγή με αντιφλεγμονώδη και με τον χρόνο να τρέχει χωρίς αποτέλεσμα, έκανα μαγνητική και διεγνώσθη οστικό οίδημα επιγονατίδος. Οι γιατροί που επισκέφτηκα μου έλεγαν να δώσω χρόνο, να πάρω φάρμακα και θα περάσει από μόνο του, αν όχι θα προχωρούσα σε χειρουργείο με αμφίβολα αποτελέσματα. Άρχισαν να σπάνε τα νεύρα μου γιατί ο χρόνος περνούσε, ο πόνος χειροτέρευε και παγιώθηκε και εγώ πλέον ήθελα στήριξη για να περπατήσω.

Ψάχνοντας στο internet διάβασα για το υπερβαρικό οξυγόνο και πώς αυτό όχι μόνο μπορούσε να βοηθήσει περιπτώσεις σαν την δική μου, αλλά και να την θεραπεύσει, άμεσα και χωρίς χειρουργείο. ‘Ήρθα αμέσως σε επαφή με τον κο Βαβάση και την ομάδα του, και βρέθηκα σε ένα περιβάλλον που πρώτα απ’ όλα ένιωσα πως με αντιμετώπιζαν ως άνθρωπο και μετά ως ασθενή. Ακολούθησα κατά γράμμα την θεραπεία που με καθημερινές επισκέψεις και πολύ σύντομα –επιτέλους- ήρθαν τα ευχάριστα αποτελέσματα. Οι πόνοι σταδιακά σταμάτησαν και όταν ολοκλήρωσα την θεραπεία μου με το οξυγόνο, η νέα μαγνητική απλά επιβεβαίωσε θριαμβευτικά αυτό που ήδη εγώ ως ασθενής ένιωθα. Το οστικό οίδημα είχε εξαφανιστεί. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα στην ομάδα της Υπερβαρικής Καταδυτικής Ιατρικής και στον γιατρό μου για την στήριξη και βοήθεια που μου παρείχαν και την ποιότητα ζωής που μου έδωσαν πίσω.

Σοφία Αγγελοπούλου

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Καλησπέρα,

θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου από τη θεραπεία με το υπερβαρικό οξυγόνο.

Πάσχω από σκπ και αφού άκουσα από συμπάσχοντες για τα οφέλη της αποφάσισα να το δοκιμάσω. Τα αποτελέσματα ήταν παραπάνω από τις προσδοκίες μου.

Είδα μεγάλη βελτίωση στην αστάθεια,στη μυική δύναμη και στην αντοχή.

Τα οφέλη της θεραπείας διατηρούνται και μετά το πέρας της,αλλά καλό είναι να γίνονται και κάποιες θεραπείες διατήρησης κατόπιν βέβαια της σύστασης του γιατρού.

Οσο αφορά τον κύριο Βαβάση δεν έχω λόγια! Εξαίρετος επιστήμονας με σφαιρικές ιατρικές γνώσεις και πάνω απ’όλα άνθρωπος που ασχολείται με τον κάθε ασθενή ως πρόσωπο.

Τα ίδια ισχύουν βέβαια και για το καταρτισμένο και ευγενέστατο προσωπικό του κέντρου!

Περαστικά σε όλους!

ΑΙΦΝΗΔΙΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑ
ΑΙΦΝΗΔΙΑ ΒΑΡΗΚΟΪΑ   -Ι. ΚΑΡΑΒΙΤΗ

Πριν από ένα χρόνο αντιμετώπισα πρώτη φορά πρόβλημα με την ακοή μου. Ξύπνησα ένα πρωινό έχοντας το αριστερό μου αυτί βουλωμένο και με έντονο θόρυβο. Πίστεψα ότι κάτι περαστικό. Ωστόσο η καθημερινότητα μου είχε δυσκολέψει αρκετά καθώς δεν μπορούσα να κοιμηθώ, να συγκεντρωθώ στη δουλειά, να επικοινωνήσω με τους γύρο μου. Λίγες ημέρες μετά και αφού η αίσθηση αυτή γινόταν συνεχώς και πιο επώδυνη επισκέφτηκα ωτορινολαρυγγολόγο, μετά από ακουόγραμμα και κλινική εξέταση, η διάγνωση του γιατρού ήταν αιφνίδια νευροαισθητήριος βαρηκοία συνοδευόμενη με εμβοές. Ξεκίνησα αμέσως φαρμακευτική αγωγή με κορτιζόνη χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Στη συνέχεια ο γιατρός που με παρακολουθούσε μου σύστησε να κάνω θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο.

Ήρθα σε επαφή με την Υπερβαρική Καταδυτική Ιατρική και έκλεισα ραντεβού με το γιατρό κο Βαβάση Παύλο. Ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικός για την περίπτωσή μου και έτσι ξεκίνησα αμέσως τη θεραπεία. Από την πρώτη ακόμα εβδομάδα άρχισα να έχω βελτίωση στην ακοή και στις εμβοές, έκανα νέο ακοόγραμμα, το οποίο ήταν σαφώς βελτιωμένο από το αρχικό. Έως το τέλος των θεραπειών η ακοή μου βελτιώθηκε, σχεδόν επανήλθε στα φυσιολογικά επίπεδα.

Ευχαριστώ θερμά τον Κο Βαβάση και το προσωπικό του κέντρου για την αγάπη και την ψυχολογική στήριξη που μου προσέφεραν

ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ
ΚΑΤΑΓΜΑ ΠΟΔΟΚΝΗΜΙΚΗΣ   -Ε. ΜΟΡΦΗ

Πριν από 6 μήνες κατά την διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ μετά από μια άσχημη πτώση έπαθα ρογμώδες κάταγμα (ΔΕ) ποδοκνημικής. Ο ορθοπεδικός μου συνέστησε αποχή από κάθε αθλητική δραστηριότητα, αποφόρτιση και φαρμακευτική αγωγή. Κάτι τέτοιο στην αρχή της σεζόν και για μια αθλήτρια φαντάζει “αυτοκτονία”. Δεν σας κρύβω πώς είχα απογοητευθεί και τότε ήταν που ο φυσίατρος μου, μου μίλησε για την θεραπεία με το Υπερβαρικό Οξυγόνο και τα οφέλη του για πιο ταχεία και ποιοτική αποκατάσταση. Στην δική μου περίπτωση όχι μόνο θα λειτουργούσε για το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά θα με βοηθούσε και στην αποκαμάτωση μου καθ’ ότι με τις διπλές καθημερινές προπονήσεις ο οργανισμός μου ήταν εξασθενημένος.

‘Ήρθα σε επαφή με τον κο Βαβάση και την ομάδα του και ξεκίνησα καθημερινές θεραπείες. Όντως μετά από 20 καθημερινές συνεδρίες με το Υπερβαρικό ακολούθησε η ακτινογραφία η οποία έδειξε την πλήρη αποκατάσταση του οστού. Ξεκίνησα σταδιακή φόρτιση και φυσιοθεραπείες και σε διάστημα μικρότερο του 1 ½ μήνα συμμετείχα και πάλι στις καθημερινές προπονήσεις της ομάδας μου χωρίς καμία ενόχληση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό και τους συνεργάτες του που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν με σοβαρότητα και προσοχή την περίπτωση μου και με έκαναν να αισθανθώ άνετα και μου μετέδωσαν αισιοδοξία κάτι που στην πορεία φάνηκε και με το αποτέλεσμα.

Έλενα Μόρφη

ΝΟΣΟΣ ΔΥΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΙΙ (ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ)
 ΝΟΣΟΣ ΔΥΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΙΙ (ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ) – ΕΜΒΟΛΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΑΠΟ ΑΕΡΑ

Το 2009, καθώς έκανα κατάδυση στο χώρο εργασίας μου, η κατάδυση αυτή εξελίχθηκε σε εργατικό ατύχημα.
Είχα απότομη άνοδος από τα 62μ, και παρουσίασα συμπτώματα όπως: αστάθεια, καταβολή, έντονο πονοκέφαλο, δυσαρθρία, μυϊκή αδυναμία και τάση προς εμετό.
Κατά την μεταφορά μου στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών άρχισα να μην νοιώθω το σώμα μου από το στήθος και κάτω και να μην μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου.
Η διάγνωση στο Ν.Ν.Α ήταν: Εμβολή εγκεφάλου από αέρα, Νόσος Δυτών τύπου ΙΙ
(νωτιαίου μυελού), εγκατάσταση παραπάρεσης.
Η παραμονή μου στο Ν.Ν.Α διήρκησε 3 μήνες, με καθημερινά σχήματα υπερβαρικού οξυγόνου και με την καθοδήγηση του Κου Παύλου Βαβάση και της ομάδας του κατάφερα να 
θέσω σε κίνηση μυϊκές ομάδες (μετά από καθήλωση σε αναπηρικό αμαξίδιο) ελπίζοντας 
σε ένα καλύτερο αύριο.
Σήμερα, μετά από 5 χρόνια, και με συνέχεις οδηγίες αποκατάστασης του γιατρού μου Παύλου Βαβάση συνεχίζω να κάνω τακτικά σχήματα με υπερβαρικό οξυγόνο στην ΥΠΕΡΒΑΡΙΚΗ-ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ με συμβουλές σε προγράμματα φυσικοθεραπειών της ομάδας του κέντρου και προσδόκιμο περαιτέρω βελτίωσης κίνησης και βάδισης.

Με εκτίμηση,
Ιωσήφ Γρηγορίου