Επιστημονική Διημερίδα 9 – 10 Μαΐου 2014 «Καταδυτική Ιατρική – Ιατρική στη Θάλασσα»

Pavlos Vavasis HBOT Leave a comment   , ,

Woman_DiverΤο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών  «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  διοργανώνει την Επιστημονική Διημερίδα «Ιατρική στη Θάλασσα- Ιατρική των Καταδύσεων» στο Πλοίο Μουσείο «Hellas Liberty», στην Ακτή Βασιλειάδη, στον Πειραιά, και επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του ιατρικού κέντρου “Υπερβαρική – Καταδυτική Ιατρική Αθηνών” στις 9 και 10 Μαΐου 2014.

Το εντατικό σεμινάριο που διοργανώνει το ΠΜΣ απευθύνεται αφ ενός σε εξειδικευμένο κοινό, ιατρούς και νοσηλευτές και τεχνικά κατηρτισμένο καταδυτικό κοινό, αφ ετέρου, στο ευρύτερο καταδυτικό κοινό αποτελούμενο από επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες. Θέματα όπως η παθοφυσιολογία της ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης σε μεγάλα βάθη, ασφαλείας καταδύσεων και ιδιαιτερότητες κατάδυσης σε μη θαλάσσια ύδατα, η νόσος των δυτών και το βαρότραυμα αλλά και σύγχρονα θεραπευτικά μέσα όπως οι τελευταίας τεχνολογίας θάλαμοι αποσυμπίεσης θα παρουσιαστούν από έγκριτους επιστήμονες με προϋπηρεσία και εμπειρία στον τομέα της καταδυτικής ιατρικής. Παράλληλα με τις διαλέξεις ειδικά φροντιστήρια και επιδείξεις σχετικά με την καταδυτική ασφάλεια αλλά και τις επιχειρήσεις διάσωσης και ενέργειες ειδικών πρώτων βοηθειών θα προσφερθούν στους συμμετέχοντες ώστε μετά το πέρας του σεμιναρίου, να γνωρίζουν τι απαιτείται για ένα γιατρό προκειμένου να ασκήσει ιατρική αντιμετωπίζοντας τα συνηθέστερα συμβάμματα της υποβρύχιας δραστηριότητας.

Το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» ευχαριστεί  τον Πλοίαρχο κ. Ευάγγελο Κούζιλο για την φιλοξενία των εργασιών του σεμιναρίου στο Πλοίο “HellasLiberty“, τον Ιατρό κ. Παύλο Βαβάση για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του ιατρικού κέντρου “Υπερβαρική – Καταδυτική Ιατρική Αθηνών”.

Add a Comment